Administrație

Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva va fi deschis în această lună

Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva va fi deschis în această lună

Alfred Simonis, deputat PSD de Timiş, a anunţat, joi, că în următoarele trei săptămâni se va deschide circulaţia pe Lotul 3 Ilia – Holdea, al Autostrăzii Lugoj – Deva.

„Am vorbit cu domnul ministrul Răzvan Cuc, înainte de a intra în conferinţa de presă, mi-a scris şi mesaj acum, în timpul conferinţei, l-am întrebat dacă pot să anunţ şi mi-a spus că da, până la finalul lunii septembrie se deschide lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva. Nu am intrat în detalii, dau drumul circulaţiei pe acel lot, fiind posibil ca pe anumite zone să se mai lucreze sub trafic, oricum e mai bine decât să mergem pe drumul ăla (n.r. DN 68 A Deva – Lugoj)”, a declarat, joi, Alfred Simonis, deputat PSD, la finalul unei conferinţe de presă.

Din 12 august, constructorii Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, un tronson de 21 de kilometri între Ilia şi Holdea, au solicitat recepţia lucrărilor începute în primăvara anului 2014, astfel încât circulaţia să poată fi deschisă. Antreprenorii spanioli nu s-au înţeles cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, asupra garanţiei investiţiei şi, de asemenea, au fost acuzaţi că au efectuat lucrări de slabă calitate, astfel că autostrada nu poate fi recepţionată.

În urmă cu o săptămână, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au anunţat, la mijlocul acestei săptâmâni, rezilierea contractului Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, acuzând constructorii că au efectuat lucrări de o calitate îndoielnică, iar la final au fost constatate 60 de neconformităţi. Problemele reclamate vizau grosimea asfaltului în mai multe locuri de unde au fost luate probe, dar şi lucrări încă neefectuate pe marinea autostrăzii. Constructorii au contestat decizia CNAIR, susţinând că au finalizat lucrările şi aşteaptă încă recepţia pentru ca Lotul 3 să fie dat în folosinţă.

Lotul 3, o investiţie estimată iniţial la 580 de milioane de lei, fără TVA, trebuia finalizat în mai 2016, lucrările fiind începute în primăvara anului 2014.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a fost chemată în fața instanței, la Tribunalul București, de constructorii Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva. Dosarul civil, cu obiectul ordonanţă preşedinţială, a fost înregistrat în 4 septembrie, după rezilierea de către CNAIR a contractului pentru construcția celor 21 de kilometri de autostradă, între Ilia și Holdea.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*