Educație

Cei mai buni dintre cei buni, la UPT. 100 de elevi olimpici participă la o școală de vară

Cei mai buni dintre cei buni, la UPT. 100 de elevi olimpici participă la o școală de vară
Adora Beauty

Cei mai buni 100 de elevi din șapte județe ale țării ((Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj și Bihor) au fost prezenți, joi, în Auditoriumul Centrului de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara, la deschiderea școlii de vară „Politehnica™ 100% performanță”. Aceștia au fost întâmpinați de reprezentanții conducerii universității, reprezentanți ai celor zece facultăți, ai mediului economic, dar și ai Consiliului Național al Elevilor.

În contextul apropierii Centenarului existenței sale, Universitatea Politehnica Timișoara a demarat, încă din primăvara acestui an, proiectul Politehnica™ 100% performanță (100 de politehniști de succes pentru 100 de liceeni merituoși), cu scopul de a identifica și sprijinii 100 de tineri cu capacități deosebite din liceele din regiune și nu numai.

Proiectul urmărește susținerea performanței încă de la nivel de liceu, prin crearea unui sistem de identificare, stimulare și motivare a elevilor capabili de performanță, nu doar ca rezultate la învățătură, ci și ca urmare a aptitudinilor intelectuale, creative, artistice ori sportive deosebite.

Cei 100 de elevi, din clasele a X-a și a XI-a, au fost selectați pe baza performanțelor școlare, dar și a premiilor obținute la olimpiade și concursuri naționale și internaționale, atât pe discipline de învățământ, cât și sportive sau artistice, precum și în baza unor activități de voluntariat.

Una dintre componentele proiectului a constituit-o organizarea, cu sprijinul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul UPT, a unei școli de vară, în perioada 5 – 7 septembrie 2019, în cadrul cărora celor 100 de elevi le sunt prezentate facilitățile sociale oferite de Universitatea Politehnica Timișoara, prestigiul de care se bucură UPT pe plan național și internațional, oferta educațională a universității, viața studențească la Politehnica, oportunitățile pe care le au, atât ca studenți, cât și ca absolvenți ai UPT, facilitățile sportive pe care le au la dispoziție. De asemenea, în program sunt prevăzute vizite în Timișoara și la sediul unor companii, workshop-uri de autocunoaștere și planificare educațională și a carierei.

În data de 11 noiembrie 2019, cei 100 de elevi vor fi premiați cu câte 1000 de euro fiecare, în cadrul Galei aniversare „Politehnica™ 100% performanță”, ce marchează intrarea Universității Politehnica Timișoara în anul 100 al existenței sale. Totodată, vor intra în contact cu „mentorii” selectați din rândul absolvenților de succes, iar cariera lor va fi urmărită și în viitor.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*