Administrație

Încep lucrările pentru consolidarea digurilor din Lugoj

Încep lucrările pentru consolidarea digurilor din Lugoj

Lugojenii primesc o veste bună de la Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat), care anunță că a finalizat la sfârșitul lunii august licitația pentru realizarea în regim de urgenţă a lucrărilor pentru prevenirea şi înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse de inundaţii în perioada februarie-mai 2019 pe cursurile de apă din județ, iar lucrările vor începe din această lună.

Pentru Timiș au fost alocate 2.760.000 lei, iar o parte din sumă va fi alocată refacerii malului Timiș intravilan din Lugoj. Restul de bani vor fi pentru refacerea digul mal stâng al râului Bârzava, amonte pod rutier Partoș din comuna Banloc, și consolidarea digului Timiș aval de podul rutier din Parța, relatează Redeşteptarea.

„Pentru județul Timiș, fondurile alocate sunt în valoare de 2.760.000 lei cu TVA și vor fi direcționate către cele trei lucrări de investiții care au suferit distrugeri ale malurilor și anume: Punere în siguranță dig mal stâng râu Bârzava -amonte pod rutier Partoș din comuna Banloc, Refacere apărare de mal râu Timiș, intravilan localitatea Lugoj și Refacere consolidare dig mal râu Timiș -aval de podul rutier din Parța. Lucrările vor proteja locuitori din Lugoj, Partoș și Parța prin reducerea riscului de inundații, a precizat Titu Bojin, directorul ABA Banat.

Citeşte mai multe AICI

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*