Social

Vânzătorii ambulanţi care au agasat timişorenii au rămas fără marfă

Vânzătorii ambulanţi care au agasat timişorenii au rămas fără marfă
Adora Beauty

Oferă spre vânzare diverse obiecte pentru care nu dețin autorizație și nici acte de proveniență. În plus, îi şi agasează pe timişoreni pe stradă.

Astfel de comercianți ambulanți au fost depistați de polițiștii locali atât în zonele aglomerate, în apropierea piețelor, cât și în zonele centrale, precum zona Cârțan, Piața 700 – în stațiile mijloacelor de transport în comun, în zona Olimpia, Buziașului, dar și străzile pietonale din centrul orașului.

Poliţia Locală a primit mai multe sesizări din partea comercianților autorizați, aceştia reclamând faptul că există persoane care nu dețin documentele necesare pentru mărfuri, vând diverse produse în condiții improprii, pe trotuare, obiecte uzate provenite din tomberoanele cu resturi și fac concurență neloială comercianților cinstiți. De asemenea, plângeri au fost şi din partea timişorenilor care sunt agasați de vânzătorii ilegali.

Astfel, polițiștii locali au depistat și sancționat de la începutul acestei luni 51 astfel de persoane, mărfurile oferite spre vânzare fiind ridicate în vedera confiscării. Printre acestea se află parfumuri, ceasuri, cuțite, ochelari de soare, obiecte de îmbrăcăminte, cosmetic, electronice, linguri lemn etc.

Poliția Locală atrage din nou atenția că sancțiunile în astfel de cazuri sunt de la 150 de lei conform HCL 321/2001 și pot ajunge chiar până la 5.000 lei conform Legii 12/1990, marfa expusă fără documente la vânzare fiind ridicată în vederea confiscării.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*