Economic

Tineri din 7 țări au învățat să facă afaceri la sat

Tineri din 7 țări au învățat să facă afaceri la sat

Tineri din 7 țări au învățat să își dezvolte propria afacere în mediul rural. În perioada 15 – 25 august 2019 la Tabăra Marabu din satul Milcoveni, comuna Berliște, județ Caraș-Severin, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Timiș Torontal a implementat proiectul „Antreprenori la sat” în cadrul Programului Erasmus+, proiect la care au participat 49 de tineri cu vârsta între 18 și 26 de ani. Cei 42 de tineri și 7 lideri din România, Cehia, Cipru, Italia, Portugalia, Lituania, și Ungaria au avut posibilitatea să înțeleagă mai bine conceptul de antreprenoriat, start-up, scale-up, promovarea și sustenabilitatea unei afaceri în mediul rural, pentru a-și asigura independența financiară în viitor.

Scopul schimbului de tineri a fost de a dezvolta spiritul antreprenorial în rândul tinerilor din mediul rural pentru a atinge independenţa financiară.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Timiș Torontal cu sediul în Deta, continuă astfel seria proiectelor finanțate prin fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. În luna mai, trei tineri români au participat la un curs de formare în cadrul proiectul YOUTH ÎN NATURE implementat de asociația SUPPORT în Austria, la Gmunden, alături de alți 28 de tineri din 9 țări.

În luna iunie, alți 6 tineri cu vârste de peste 18 ani au participat la un proiect implementat de PLAN BE PLAN IT BE IT în Cipru, având că tema reciclarea deșeurilor prin artă. În luna august 14 tineri au participat la Potenza în Italia la un propiect cu teme sportive. Toate aceste proiecte au fost finanțate prin Programul ERASMUS+.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*