Cultură

Festivalul PLAI XIV tot mai aproape de start

Festivalul PLAI XIV tot mai aproape de start
Adora Beauty

Suntem tot mai aproape de o nouă ediție PLAI, o ediție aniversară care ne va plimba prin diferite colțuri ale lumii, în care vom experimenta și vom descoperi multe activități noi. În cele trei zile de festival vom avea 11 concerte  world music, proiecții de filme, expoziții, foodcourt și peste 60 de activități menite să nască pasiuni.

Cunoaștem valoarea și potențialul Muzeului Satului Bănățean, iar anul acesta ne dorim să aducem la lumină o parte mai puțin vizitată a sa. Cea de-a 14 a ediție ne va găsi într-un nou cadru în incinta muzeului, un spațiu pe care ne dorim să îl explorăm și descoperim alături de participanți.

13 – 15 Septembrie, în ograda Muzeului Satului Bănățean, Festivalul PLAI va aduna peste 50 de prieteni cu proiecte noi și vechi. Adulții și copiii se vor juca, vor picta și desena, vor povesti, vor citi și asculta povești tradiționale japoneze, se vor relaxa cu yoga și mindfulness, vor învăța să facă fotografii frumoase cu telefonul. Se vor lăsa purtați pe ritmuri pe timp de zi alături de DJ locali sau vor lua parte la sesiuni de muzică improvizată, vor pătrunde cu grijă în tainele universului înstelat, alături de Societatea Română pentru Astronomie Culturală carene va călăuzi pas cu pas printre stele, planete și meteoriți. Ateliere de inginerie genetică, de ilustrație, de cioplit în lemn, de făcut coronițe din flori, de făcut cosmetice naturale, introducere către primii pași de kizomba. Degustări de vin, cafea și ciocolată, mâncare tradițională arabă și din Afganistan, alături de migranți și refugiați stabiliți în Timișoara, dar și posibilitatea de a avea o experiență de fine dining în curtea unei case din cadrul muzeului.

Ashoka este cea mai mare organizație globală de promovare și susținere a antreprenoriatului social și inovației sociale. Ei conectează și susțin comunități de Changemakerpentru a crește impactul soluțiilor în depășirea problemelor sistemice. La festival vom vorbi despre abilitățile necesare de care orice tânăr are nevoie pentru a ajuta la rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea: empatia, lucrul în echipă, leadership colaborativ și rezolvarea creativă a problemelor. 

În “Hambarul cu jocuri video” nostalgicii se pot juca pe console retro, arcade, unde le va sta la dispoziție și un Tetris uriaș, iar pentru cei care preferă mișcarea, vor avea de ales între handball, frisbee, badminton, ping pong și fotbal American.

“Întreabă psihoterapeutul” este un proiect dezvoltat alături de Ancuța Coman, pentru cei care s-au întrebat vreodată cum este să stai de vorbă cu un psihoterapeut, în cele trei zile de festival timp de 10 minute pot povesti despre ei, Ancuța va răspunde la curiozitățile pe care le au, iar tot ce discută rămâne între ei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*