Social

Parohiile din Timişoara strâng rechizite pentru copiii nevoiaşi, la început de an școlar

Parohiile din Timişoara strâng rechizite pentru copiii nevoiaşi, la început de an școlar

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, şi în acest an continuă campania de sprijin pentru copiii cu posibilităţi materiale reduse din Arhiepiscopia Timişoarei, atât la preşcolari, cât şi la elevii din ciclul primar şi gimnazial.

În acest sens, Părintele Mitropolit recomandă tuturor protopopilor şi preoţilor din Arhiepiscopia Timişoarei să caute în parohiile lor pe cei care au nevoie de acest sprijin şi să îndemne pe cât se poate, ca fiecare copil să meargă la şcoală, pentru a se preveni într-o mai mare măsură abandonul şcolar.

Aşadar, fiecare parohie va organiza în aceste două săptămâni o colectă pentru ghiozdane, rechizite şi îmbrăcăminte, urmând ca aceasta să se completeze cu fonduri din bugetele parohiale pentru a fi alături de toţi copiii care vor începe anul şcolar.

Dacă anul trecut au fost donate peste o mie de ghiozdane complet echipate în toate cele şase protopopiate ale eparhiei, adică Deta, Lugoj, Făget, Sânnicolau Mare, Timişoara I şi Timişoara II,  reprezentanţi Mitropoliei speră ca şi în acest an, prin bunăvoinţa preoţilor şi a credincioşilor, să aducă bucurie unui număr cât mai mare de elevi.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu, până la această dată, în cadrul Fundaţiei Filantropia Timişoara a eparhiei noastre s-au adunat peste 500 de ghiozdane, motiv pentru care vom stărui pe mai departe, ca niciun copil din judeţ să nu rămână fără cele necesare începutului de an şcolar”, a transmis Biroul de Presă al Mitropoliei Banatului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*