Social

Poliţişti locali şi jandarmi, înjuraţi de cei care circulă fără bilet

Poliţişti locali şi jandarmi, înjuraţi de cei care circulă fără bilet

Polițiștii locali din cadrul Biroului Transport Urban au desfășurat, săptămâna trecută, acțiuni pe mijloacele de transport în comun împreună cu jandarmii, acestea desfășurându-se periodic, scopul fiind acela ca prin patrulele mixte să se prevină acțiunile hoților de buzunare care încă sunt semnalați că ar fi prezenți în anumite zone din oraș.

De asemenea, pe lângă prevenirea furturilor din buzunare și poșete, polițiștii locali mai au în vedere și luarea măsurilor în cazul altor fapte de natură contravențională, care sunt săvârșite în mijloacele de transport în comun și în stațiile acestora. Spre exemplu, de la începutul acestei luni, polițiștii locali au aplicat 161 de sancțiuni contravenționale în tramvaie, troleibuze și autobuze, precum și în stațiile acestora, cele mai multe probleme fiind în zonele în care există un flux mare de călători, cum sunt zona Piața 700, Piața Traian, Prefectură, Piața Maria, Sinaia.

Cele mai multe dintre sancțiuni au fost aplicate pentru refuzul de legitimare, proferarea de injurii, apelarea la mila publică, mizerie în mijloacele de transport, consum de alcool în mijloacele de transport și în stațiile acestora, și chiar comerț ambulant în stațiile STPT.

Tot luna aceasta, polițiștii locali din cadrul Biroului Transport Urban, au surprins în flagrant, pe tramvaiul nr. 4, în zona Pieței 700, o femeie de 25 ani care a sustras un portofel care conținea o sumă de bani, un card bancar și alte documente, cea în cauză fiind predată polițiștilor de la Secția 1 pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Polițiștii locali patrulează alternativ, atât împreună cu jandarmii din cadrul IJJ Timiș, cu lucrătorii STPT, dar și prin patrule proprii, atât în uniformă cât și în civil, pentru asigurarea unui climat de liniște și siguranță persoanelor care se deplasează cu mijloacele de transport în comun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*