Social

Ce măsuri a cerut prefectul de Timiş pentru a preveni pesta porcină la mistreţi

Ce măsuri a cerut prefectul de Timiş pentru a preveni pesta porcină la mistreţi
Adora Beauty

Având în vedere existența unor cazuri de pestă porcină africană în apropierea județului Timiș, prefectul Eva-Georgeta Andreaș a condus, astăzi, la sediul Gărzii Forestiere Timișoara, o ședință  în care a fost pusă în discuție problema porcilor mistreți din fondurile de vânătoare din județ.

La ședință au participat reprezentanți ai Direcției Silvice, Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Timiș, ai fondurilor de vânătoare private din Timiș, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră.

În cadrul ședinței a fost prezentantă situația îmbolnăvirilor cu pesta porcină africană din județul Arad – inclusiv cazurile de îmbolnăviri la porcii mistreți – și necesitatea respectării cotelor de vănătoare la porci mistreți din județul Timiș, având în vedere faptul că Decizia nr. 1 a Centrului Național de Combaterea Bolilor precizeză clar că trebuie mărită cota de vânătoare la porcii mistreți în vederea prevenirii apariției cazurilor de pestă porcină în zonele neafectate de îmbolnăviri.

Prefectul Eva-Georgeta a cerut ferm eliberarea autorizațiilor de vânătoare pe toate fondurile de vânătoare pentru recoltarea cotelor de mistreț stabilite conform Planului de măsuri pentru combaterea pestei porcine africane în România – plan realizat de Centrul Național de Combatere a Bolilor – , inclusiv cele private, în special cele de la granițele cu județul Arad , cu Serbia și cu  Ungaria, conform Deciziei CNCB.

Prefectul Eva-Georgeta Andreaș a afirmat că va urmări în permanență situația din fondurile de vânătoare, pentru a se respecta Decizia 1 a CNCB și pentru a preveni apariția în județul Timiș a unor cazuri de pestă porcină africană, din cauza porcilor mistreți.

Prefectura reaminteşte că și la ora actuală se mențin măsurile de prevenție pentru porcii domestici, fiind făcute, în continuare, controale pe șoselele de legătură cu județul Arad, pentru a preveni introducerea în județul Timiș a unor porci bolnavi.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*