Social

Amenzi maxime pentru două cluburi care nu şi-au lăsat vecinii să doarmă

Amenzi maxime pentru două cluburi care nu şi-au lăsat vecinii să doarmă

Polițiștii locali au efectuat weekend verificări cu privire la sesizări ale timişorenilor care au reclamat zgomotul produs de muzica dată la intensitate mare la două cluburi.

Astfel, a fost sancționată cu amenda maximă prevăzută de Legea 61/1991 republicată firma Epic Society SRL – baza sportivă Proiectantul, deoarece prin muzica difuzată sâmbătă noaptea a tulburat liniștea locuitorilor în intervalul 22.00-08.00. În aceeași situație se află și SC Brunita si Asociații SRL, organizator de evenimente la clubul Heaven, care a tulburat liniștea locuitorilor din zonă prin muzica dată la intensitate ridicată, tot în noaptea de sâmbătă spre duminică, sancțiunea fiind tot de 1.500 lei conform Legii 61/1991 republicată.

Cele două societăți sunt la cea de-a doua sancțiune pentru aceeași faptă urmând a fi întocmite documentele în vederea propunerii suspendării activității pentru o perioadă de până la 30 de zile.

În timpul verii, numărul de sesizări referitoare la tulburarea liniștii publice a fost ridicat atât în ceea ce privește zonele de cartiere, acolo unde unii locatari sfidează legea și își deranjează vecinii prin ascultarea de muzică în apartamente ori afară în parcuri sau în fața imobilelor de locuit, dar și în zonele în care se află cluburi, baruri, terase. De la începutul acestui an au fost aplicate peste 200 astfel de sancțiuni contravenționale.

Poliția Locală Timișoara reamintește că astfel de fapte se sancționează conform Legii 61/1991 republicată cu amenzi de la 500 la 1.500 de lei, orele de liniște care trebuie respectate fiind între 13.00 și 14.00 ziua și între 22.00 și 08.00 noaptea. În cazul societăților comerciale, în cazul în care se constată repetarea contravenției, se propune măsura suspendării activității pe o perioadă de până la 30 de zile.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*