Eveniment

Razie a polițiștilor în Timişoara şi împrejurimi

Razie a polițiștilor în Timişoara şi împrejurimi

Poliţiştii timişeni au acţionat pentru menţinerea  unui climat de ordine şi siguranţă publică pe raza municipiului şi în comunele limitrofe. În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 65.000 lei.

În seara zilei de 24 spre 25 august, polițiștidin cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara au acționat pentru îmbunătăţirea climatului de siguranţă civică, prevenirea activităţilor infracţionale, creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc şi reducerea riscului rutier, pe raza municipiului şi în comunele limitrofe.

Astfel, acţiunea a a avut loc între orele 20.00 – 04.00, ocazie cu care au fost organizate acțiuni cu caracter preventiv-reactiv, la care au participat 124 de poliţişti dintre care, poliţişti de ordine publică,de investigații criminale, de rutieră și criminalistică.

Efectivele au acţionat pe linia verificării legii privind paza bunurilor, obiectivelor și valorilor de către societățile comerciale, pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, identificarea persoanelor predispuse la comiterea de infracţiuni, depistarea persoanelor ce conduc autoturisme cu încălcarea legislaţiei privitoare la circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice, precum şi pentru prevenirea comiterii faptelor cu violenţă.

Au fost verificate 505 de autovehicule, legitimate 897 de persoane și 24 de unități controlate(fiind efectuate 24 de testări cu butonul de panică).

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 234de sancţiuni contravenţionale, dintre care 55 la Legea 61/1991, 168 la OUG 195/2002, 2 la Legea 333/2003, și 9 pentru alte abateri.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenționale aplicate este de 65.617 lei.

Au fost constatate 7 infracțiuniDe asemenea, poliţiştii rutieri au efectuat 56 de testări cu aparatul alcooltest, au reținut în vederea suspendării 13 permise de conducere și au retras 15 de certificate de înmatriculare.

Au fost efectuate verificări şi legitimări ale persoanelor aflate în parcurile din zona centrală a municipiului precum şi a localurilor cu program de noapte.

Poliţiştii au beneficiat de sprijinul  jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*