Cultură

Monștri diavolești şi instrumente imposibile pentru Dr. Faustus

Monștri diavolești şi instrumente imposibile pentru Dr. Faustus

Fiecare spectacol al Nocturnaliilor în Curtea Franciscană a Timișoarei (str. E.Ungureanu nr.1), stagiunea teatrală independentă open–air derulată de Asociația Culturală Arte- Factum împreună cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, este însoțit de o expozițe de etnosculptură, realizată de artistul vizual M.C Donici.

Expoziția  de o zi  dedicată primei audiții absolute a concertului de muzică de teatru „Dr. Faustus” se intitulează „Monștri. Instrumente”, etno-scenografie de M.C Donici, și va putea fi admirată joi, 22 august, între orele 18-22, cu prezentări one-to-one oferite de autor.

„Pentru concertul de teatru Dr .Faustus, compus regizat  și interpretat de Levente Kocsardi, am creat o scenografie-expoziție cu monștri diavolești și instrumente imposibile, aparținând unor concepte noi: etnosculptură și semirealism. (…) O lume schizoidă pune problema creatorului; cum se nasc inspirația, creația și genialitatea? Sunt în noi sau ne vin de undeva? Arta este creație sau e << ce se vinde>>?”,  punctează scenograful.

Proiect de autor, „Doctor Faustus – live drama music show” este construit exclusiv pe muzica originală compusă de Levente Kocsárdi pentru acest theater-concert ce abordează pactul mefistofelic dintr-o perspectivă nouă,  un Faust contemporan, cu dilemele, disonanțele și acutele lumii  acestei clipe. „Orchestra  faustiană” a premierei îi va avea în componență pe tinerii muzicieni  Sarolta Vass (flaut, mezzo), Cătălin Sidorov (vioară), Ana Pricop (violoncel).  Prima audiție absolută se desfășoară joi, 22 august, de la ora 21.

Doctor Faustus – live drama music show” este un spectacol produs de Asociația Culturală Arte-Factum. Premiera se desfășorară în cadrul proiectului Nocturnalii în Curtea Franciscană,  realizat de Arte-Factum împreună cu  Centrul de Cultură și Artă  al Județului Timiș, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș și Primăria Municipiului Timișoara. Parteneri: Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely și Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Rezervări la numărul de telefon 0752 111 807.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*