Social

Spectacol lectură și discuții despre cartier, în Piața Mocioni

Spectacol lectură și discuții despre cartier, în Piața Mocioni
Adora Beauty

Joi, 22 august, de la ora 19.00, locuitorii din zona Sinaia sunt invitați pe platforma din spatele stației de tramvai Piața Mocioni să participe la spectacolul-lectură „Regele moare” de Eugen Ionescu interpretat de actorii Teatrului Thespis în cadrul proiectului CiviCultura. Evenimentul va continua cu o discuție liberă despre problemele din cartier la ora 19.40.

În 16 și 18 iulie locuitorii din zona Sinaia au fost invitați să discute cu voluntarii CiviCultura care sunt problemele din cartierul lor. Au fost primite 84 de răspunsuri, pe marginea cărora vom discuta ce soluții ar putea implementa comunitatea locală.

Activitatea principală a proiectului CiviCultura, spectacolul nucleu al proiectului, se va realiza concomitent în cele 4 scene urbane: Parcul Dacia, Parcul Poporului, Complexul Studențesc și Piața Mocioni (Sinaia), conectate prin sisteme video live. Spectacolul va avea loc în 19 octombrie și va însuma realizarea unor momente interdisciplinare artistice, împreună cu publicul si artiști de notorietate. Proiectul este realizat cu sprijinul Timotion și Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană.

CiviCultura [iulie-octombrie 2019] este organizat de Teatrul Studențesc Thespis și Asociația Culturală Diogene, și constă în acțiuni socio-culturale care promovează implicarea civică a locuitorilor Timișoarei, ajutându-i să-și găsească curajul de a se transforma, din beneficiari ai proiectelor locale, în voluntari și chiar inițiatori. Programul complet al proiectului CiviCultura se găsește pe site-ul www.civicultura.ro.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*