Social

Trecători agasaţi în Piața Victoriei ziua în amiaza mare

Trecători agasaţi în Piața Victoriei ziua în amiaza mare

Polițiștii locali continuă să acționeze permanent pentru depistarea persoanelor care apelează la mila publică pe străzile orașului, a persoanelor fără adăpost și a celor care consumă diverse substanțe, acest fenomen fiind în atenția Poliției Locale Timișoara, cu atât mai mult cu cât pe timp de vară aceștia sunt mai vizibili deoarece ies în stradă pentru a face rost de bani.

Luna trecută, 90 de astfel de persoane au fost depistate pe străzile orașului. Mai mult, unii devin agresivi și creează disconfort trecătorilor. Spre exemplu, în cursul zilei de ieri, trei tineri cu vârste de 18, 20 și 22 de ani, din domiciliile în localitatea C-tin Daicoviciu, Lehauheim și Dudeștii Vechi au fost depistați în Piața Victoriei agasând trecătorii, adresându-le expresii jignitoare acestora, amețiți ca urmare a consumului de diverse substanțe, potrivit unor martori. Cei în cauză au fost sancționați și ulterior predați la centrul de pe str. Telegrafului.

Poliția Locală Timișoara reaminteşte că acționează permanent pentru preluarea lor din stradă și predarea către serviciile sociale în vederea luării măsurilor legale de reintegrare a acestor categorii de persoane. Deși numărul lor este în scădere de la an la an, aceștia devin deranjanți în momentele în care sunt observați de cetățeni în stradă.

De altfel, timişorenii sprijină acțiunile Poliției Locale semnalând astfel de cazuri la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112. Totodată, polițiștii locali solicită sprijin cetățenilor și în conștientizarea faptului că nu trebuie să dea bani persoanelor care apelează la mila publică deoarece în acest fel îi menținem în stradă, iar în cazul unora dintre ei este doar un pas de la a se transforma din cerșetori în agresori.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*