Social

Amenzi mari pentru şoferii care fac drifturi ori staționează în zona pietonală

Amenzi mari pentru şoferii care fac drifturi ori staționează în zona pietonală

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au continuat în ultimele zile acțiunile organizate pe linia depistării conducătorilor auto care nu au respectat legislația referitoare la turarea motoarelor, efectuarea de derapaje, întoarceri bruște pe loc, accelerări și frânări bruște.

După ce săptămâna trecută au fost aplicate pe această linie un număr de 13 sancțiuni contravenționale, în ultimele zile, alți trei conducători auto au fost sancționați cu sancțiuni maxime pentru aceleași fapte, respectiv pentru efectuarea de drifturi, iar unii dintre ei și pentru că au poluat atmosfera după ce, în urma derapajelor și frânărilor efectuate, au produs fum negru și dens în urma lor.

Spre exemplu, un tânăr de 25 de ani din Timișoara s-a ales cu sancțiune de 4.500 de lei în total pentru că a turat motorul autoturismului său BMW tulburând liniștea publică pe timp de noapte, în Piața Leonardo da Vinci, dar a și poluat atmosfera prin acțiunile sale. Alți doi tineri au fost sancționați pentru aceleași fapte.

Tot în aceste zile, un cetățean român cu domiciliul în Germania a fost sancționat pentru că și-a oprit autovehiculul marca Bentley în zona Piața Unirii, alți doi care conduceau autovehicule Porsche și Audi au fost de asemenea sancționați deoarece au circulat în zone cu acces interzis și au staționat tot în zona pietonală, amenzile ridicându-se la 1.150 lei fiecare, iar un alt cetățean care și-a spălat autovehiculul marca BMW pe str. Bujorilor a fost de asemenea, sancționat cu 400 lei, conform HCL 371/2007 modificată.

Polițiștii locali atrag atenția conducătorilor auto să respecte legislația privind oprirea, staționarea și pătrunderea în zone cu acces interzis, dar și celelalte acte normative care privesc conduita pe drumurile publice deoarece riscă sancțiuni drastice.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*