Eveniment

Acțiunile polițiștilor în perioada minivacanţei de Sfânta Maria

Acțiunile polițiștilor în perioada minivacanţei de Sfânta Maria

Aproape 600 de poliţişti timişeni au fost în stradă pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor, în perioada minivacanţei de Sfânta Maria, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

Poliţiştii au intervenit la 297 de solicitări primite din partea cetăţenilor şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 220.000 lei.

În perioada 15 – 18 august, aproape 600 de poliţişti şi 295 de autospeciale au acţionat, pe raza judeţului Timiş, pentru ca minivacanţa de Sfânta Maria să fie petrecută în siguranţă. Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca, în această perioadă, să nu fie înregistrate evenimente deosebite, iar numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media ultimilor ani, reliefând faptul că măsurile pentru creşterea siguranţei cetăţeanului, adoptate de Poliţia Română, şi-au atins scopul.

Poliţiştii au intervenit la 297  de sesizări primite de la cetăţeni, dintre acestea 240 fiind apeluri prin intermediul Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

Ca urmare a măsurilor întreprinse, poliţiştii timişeni au constatat 65 de infracţiuni 18 fiind la regimul rutier. De asemenea, poliţiştii au aplicat 800 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 220.000 de lei.

O atenţie deosebită a fost acordată traficului rutier, poliţiştii acţionând pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, pentru ca cetăţenii să se deplaseze spre zonele de agrement şi să se întoarcă acasă în condiţii cât mai sigure.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 647  de sancţiuni contravenţionale la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 220 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. De asemenea, poliţiştii au reţinut 55 de permise de conducere şi au retras 7  certificate de înmatriculare auto.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*