Educație

Primele 3 noi spații îsi deschid porțile pentru tinerii timișoreni

Primele 3 noi spații îsi deschid porțile pentru tinerii timișoreni

Amenajarea noilor centre de tineret din cartierele Timișoarei prin proiectul Youth Centres UP, finanțat de Corpul European de Solidaritate, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Universității de Vest din Timișoara, se află la final. Primele 3 echipe ce au sosit în Timișoara la data de 11 iulie 2019 inaugurează centrele urbane de tineret.

După aproape 5 săptămâni de muncă, distracție și creativitate, fostele puncte termice din cartierele Lipovei, Șagului și Giriocului sunt gata de a-și prelua denumirea de ‚Centre de tineret’. Inițial la începutul activității de amenajarea, cele 3 spații primite de către tinerii veniții din întrega lume, se aflau într-o stare de degradare acută, fiind imposibilă utilizarea în orice scop. Voluntarii internaționali au lucrat zilnic, timp de mai bine de o lună, susținuți de echipa Fundaței Județene pentru Tineret Timiș, desfășurând activități de igenizare a zonei, construcții și înfrumusețare.

Comunitatea timișoreană a avut și are un răspuns pozitiv la inițiativa FITT, prin implicarea directă în procesul de amenajare, implicare care s-a materializat prin ore de voluntariat alături de tinerii internaționali, obiecte de mobilier sau unelte de lucru, dar și produse alimentare tradiționale.

Astfel, vineri, 16 august 2019, începând cu orele 18:00 are loc inaugurarea centrelore de tineret după cum urmează: Centru de tineret Girocului, Centru de tineret Lipovei, Centru de tineret Șagului.

Timișorenii din comunitățiile mai sus menționate și nu numai, sunt așteptați de către voluntarii internaționali să fie împreună la începutul unui nou drum în ceea ce înseamnă viața socială și culturală pentru tinerii din cartiere și împrejurimi. Totodată, la inaugurare vor avea parte de concerte, activități interactive și expoziții.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*