Administrație

Timișoara verde, o nouă campanie a Primăriei. Ce promite Robu

Timișoara verde, o nouă campanie a Primăriei. Ce promite Robu

Într-o postare pe Facebook, primarul Nicolae Robu promite că va creşte suprafaţa verde a Timişoarei, după ce, în mandatele sale, au fost reabilitate patru mari parcuri ale orașului nostru: Parcul Justiției, Parcul Alpinet, Parcul Central și Parcul Pădurice, precum și o serie de părculețe cu locuri de joacă în diverse cartiere.

„Vom continua să reabilităm și să modernizăm tot ceea ce am moștenit. La rând, sunt Parcul Civic, Parcul Copiilor, Parcul Botanic și Parcul Piața Crucii. Dar, noi avem datoria să creștem suprafața verde a orașului, să creăm noi parcuri, respectiv complexuri de agrement, cu facilități pt diverse sporturi. Acest lucru se va întâmpla sub deviza TIMIȘOARA VERDE, asociată unui program al administrației publice locale ce vizează amenajarea de parcuri pe cvasitotalitatea terenurilor municipalității, dar și pe terenuri ce vor face obiectul unor exproprieri. Un nou mare parc, de fapt o nouă pădure, cu lac și o colină sunt deja prevăzute în noul plan urbanistic general și va fi realizat/realizată începând din 2020. Iată ZECE dintre obiectivele concrete aflate la iminența implementării:

  1. Complex Cartier Calea Lipovei

(cu extindere spațiu verde prin expropriere)

  1. Complex Cartier Calea Buziașului
  2. Complex Cartier Calea Șagului
  3. Parc Strada Lacului
  4. Parc Strada Kiriac (cu extindere spațiu verde prin expropriere)
  5. Parcul Civic
  6. Parcul Copiilor
  7. Parcul Piața Crucii
  8. Parcul Botanic
  9. Parcul de Skating

Evident, vom continua plantarea de copaci și pe aliniamente, pe străzile orașului, peste tot unde există posibilități”, a transmis, miercuri, edilul-şef al oraşului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*