Administrație

Ultimatum pentru constructorul lotului 3 al autostrăzii Lugoj-Deva

Ultimatum pentru constructorul lotului 3 al autostrăzii Lugoj-Deva

Constructorul lotului 3 al autostrăzii A 1 Lugoj-Deva are la dispoziţie cel mult zece zile să remedieze problemele la partea carosabilă. În caz contrar, se vor aplica penalizări, după care va urma rezilierea contractului, avertizează ministrul Transporturilor.

Răzvan Cuc s-a arătat foarte supărat că firma spaniolă a refuzat să accepte recepţia parţială a unor bretele de intrare pe autostradă, ce ar fi permis inaugurarea unui lot de 21 km între localităţile Şoimuș şi Ilia. Răzvan Cuc a acuzat un şantaj din partea constructorului.

„Este un antreprenor care a avut probleme în execuție la această autostradă, dar eu nu pot fi subiectul unor șantaje și n-am să fiu niciodată. Pe anexa de la fișa de recepție sunt anumite neconformități. Compania de Autostrăzi va da un termen de remediere pentru aceste probleme care au fost identificate, termene rezonabile care se pot face oricând, cinci-zece zile maximum. Dacă nu se vor face aceste remedieri, atunci cu siguranță se va intra într-o procedură de reziliere a contractului”, spune Răzvan Cuc.

Nu este prima dată când un lot de autostradă este finalizat şi nu poate fi deschis. S-a mai întâmplat în 2017, când lotul Gilău-Nădăşelu de pe Autostrada Transilvania nu a fost dat în circulaţie, pentru că nu era terminat un pod peste Someş.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*