Eveniment

Turc depistat când încerca să intre ilegal în România

Turc depistat când încerca să intre ilegal în România

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat, în zona de competenţă, un cetățean din Turcia care a încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde.

Duminică, în jurul orei 17.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, judeţul Timiş, au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în urma căreia au depistat, pe direcția localității de frontieră Teremia Mare, județul Timiș, la aproximativ 500 m de linia de frontieră, o persoană de sex masculin care nu vorbea limba română și nu își justifica prezența în zonă.

Imediat, poliţiştii de frontieră au condus persoana în cauză la sediul instituției pentru cercetări, ocazie cu care s-a stabilit că este un cetăţean turc, în vârstă de 42 de ani. Bărbatul a declarat că a încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România pe jos, pe la frontiera verde, întrucât dorea să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Cetățeanul turc a fost preluat de autoritățile de frontieră din statul vecin, totodată fiind instituită măsura interzicerii intrării în țara noastră pe o perioadă de cinci ani. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*