Administrație

Autorităţile asigură populaţia că acoperă fără probleme necesarul de apă în Timiş

Autorităţile asigură populaţia că acoperă fără probleme necesarul de apă în Timiş

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) în calitate de autoritate publică în domeniul gospodăririi apelor, ia măsuri suplimentare referitor la satisfacerea cerințelor de apă ale folosințelor aflate în Spațiul Hidrografic Banat în condițiile de cod meteorologic de caniculă.

Astfel, s-a demarat deja o suplimentare a debitului râului Bega cu 3 m³/s, prin deschiderea golirii de fund a acumulării Surduc. Această acțiune are drept scop asigurarea unui debit suficient pentru alimentarea cu apă a municipiului Timișoara, necesar la priza de apă a Aquatim-ului, aflată în amonte de Timişoara (amonte Uzina Hidroelectrică Timişoara).

Deasemenea, pe pârâul Birdanca, zona localității Deta, se asigură un debit de servitute de 0,3 m³/s,  pentru satisfacerea necesarului de apă pentru animale.

Chiar și în condiții de caniculă, calitatea apei este una bună; pe râul Bega valoarea oxigenului dizolvat înregistrează o ușoară scădere, fără a crea însă probleme asupra populației piscicole.

„Serviciile de specialitate din cadrul A.B.A.Banat au analizat stocul curgerii naturale a apelor de pe teritoriul bazinelor hidrografice administrate, comparativ cu cerinţele de apă ale populaţiei, iar rezultatul este că nu se pot crea probleme de nesatisfacere a cerinţei de apă la toți utilizatorii din Spațiul Hidrografic Banat”, a precizat Titu Bojin, directorul ABA Banat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*