Turism

Cele mai frumoase plaje din Bulgaria

Cele mai frumoase plaje din Bulgaria

Dacă îţi doreşti să mergi la mare, poţi lua în considerare minunatele plaje din Bulgaria. Aşadar, iată o listă a celor mai bune plaje din ţara vecină.

Sunny Beach

Este cea mai mare staţiune din Bulgaria, ea întinzându-se pe 8 kilometri de nisip fin auriu. Liniştită şi cu zone înalte, cu multe restaurante, cu corturi de agrement şi cu unele dintre cele mai nebuneşti cluburi de noapte din ţară, Sunny Beach poate fi destinaţia perfectă pentru persoanele tinere, puse pe distracţie. De asemenea, această staţiune găzduieşte unele dintre ultimele dune de nisip naturale ale coastei şi specii de plante rare. Preţul pentru un sejur de 7 zile începe de la 1.300 lei, pentru 2 persoane.

Nisipurile de Aur

Fără a avea nevoie de prezentare, încă din denumire ne dăm seama că ceea ce face această plajă cu adevărat specială este nisipul său auriu.  Aceasta se clasează pe locuri doi în clasamentul mega-staţiunilor de pe litoralul bulgăresc cu o viaţă de noapte ieşită din tipăre. Plaja este înconjurată de Parcul Natural Nisipuri de Aur, un parc împădurit dens, iar apele curative din izvoarele minerale fierbinţi ale parcului sunt folosite în spa-urile locale. Preţul pentru un sejur de 7 zile începe de la 1.000 lei, pentru 2 persoane.

Albena

Este binecunoscută ca fiind o destinaţie perfectă pentru familii. Are o mulţime de aquapark-uri, zone de bowling, cursuri de minigolf şi parcuri de distracţii. Plaja este lungă şi curată, iar nisipul fin se pierde sub apă. Marea nu este mai adâncă decât 1,6 metri, iar în privinţa agitaţiei de noapte nu trebuie să-ţi faci griji, deoarece plaja este destinată mai mult ideei de familie. Preţul pentru un sejur de 7 zile începe de la 1.400 lei, pentru 2 persoane.

Staţiunea Balcic este amplasată într-un mic golf, pe mai multe terase, iar plajele sunt destul de înguste. Oraşelul Balcic atrage turiştii prin zonele liniştite, farmecul boem al zonei amintind de plaja Vama Veche. Un sejur în Balcic este ideal pentru cei care fug de agitaţie şi sunt în cautarea unei vacanţe liniştite. Tot aici, poţi vizita Palatul Balcic şi complexul care include şi Grădina Botanică. Preţul pentru un sejur de 7 zile începe de la 1.000 lei, pentru 2 persoane.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*