Administrație

Se colectează deșeurile periculoase în zona 1 rural

Se colectează deșeurile periculoase în zona 1 rural

Operatorul de salubrizare Retim Ecologic Service S.A.și ADID  Timiș derulează o nouă campanie de colectare a deșeurilor periculoase în zona 1 rural. Campania se desfășoară până în data de 2 septembrie 2019.

Cetățenii din această zonă vor putea depune deșeurile periculoase, prin aport voluntar, în containerele speciale puse la dispoziție de către operator.

Deșeuri periculoase sunt: ambalaje care conțin reziduuri de substanțe periculoase sau sunt contaminate cu substanțe periculoase, ambalaje metalice care conțin o matrică poroasă  solidă formată din materiale periculoase, inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanți, materiale filtrante(inclusiv filtre de ulei nespecificate în altă parte), materiale de lustruire și îmbrăcăminte de protecție contaminate cu substanțe periculoase, vopsele, cerneluri, adezivi și rășini cu conținut de substanțe periculoase; baterii și acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii și acumulatori nesortate conținând aceste baterii, solvenți, acizi, uleiuri și grăsimi, altele decât cele comestibile, detergenți cu conținut de substanțe periculoase, butelii de gaz sub presiune(inclusiv haloni), cu conținut de substanțe periculoase, deșeuri din lemn cu conținut de solvenți organici sau alte substanțe periculoase.

În cadrul acestei campanii nu se colectează: deșeuri municipale, biodegradabile, vegetale, construcții și demolări, echipamente electrice și electronice.

Deșeurile periculoase se păstrează în gospodărie până în momentul colectării și nu se depun pe domeniul public în afara programului de colectare.

Punctele de colectare din fiecare localitate, precum și intervalul orar, pot fi găsite atât pe site-ul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, www.adidtimis.ro, la secțiunea Anunțuri 2019, cât și pe site-ul operatorului, www.retim.ro/știri.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*