Cultură

Centenarul Parohiei Elisabetin, în expoziţie

Centenarul Parohiei Elisabetin, în expoziţie

Muzeul Național al Banatului va găzdui în această perioadă un eveniment de excepție pentru istoria și tradiția Timișoarei. Miercuri, 7 august, de la ora 18.00, Muzeul Național al Banatului în colaborare cu Parohia Romano – Catolică Elisabetin organizează vernisajul Expoziției aniversare – Centenarul Parohiei Elisabetin.

Vernisajul expoziției este prilejuit de aniversarea a 100 de la înființarea Parohiei Romano – Catolice Elisabetin, ocazie cu care peste 200 de piese de patrimoniu cu o valoare inestimabilă vor putea fi admirate în perioada care urmează în cadrul MNaB. Obiecte de cult, icoane, crucifixuri, documente, fotografii, corespondență în original, cădelnițe, veșminte preoțești, partituri în manuscris și alte comori așteaptă să fie re(descoperite).

Vor prezenta: Corina Cranciova, muzeograf; Ioan Hațegan, istoric; Dan Ciobotaru, arheolog și preot István Barazsuly, paroh al Parohiei Romano – Catolice din Timișoara III, Elisabetin.

Expoziția va putea fi vizitată de marți până duminică în intervalul orar 10:00 – 18:00, în mansarda B2 a Bastionului Theresia.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*