Cultură

Peste 50.000 de piese de mozaic îmbracă pasajul pietonal de la Gara Mare

Peste 50.000 de piese de mozaic îmbracă pasajul pietonal de la Gara Mare

Pasajul pietonal care face legătura dintre peroanele Gării de Nord din Timișoara și parcarea din fața clădirii a prins culoare printr-o lucrare de artă realizată din 50.000 de piese de mozaic.

Lucrarea „Mări sub pustiuri” are 2 metri înălțime și 7 metri și jumătate lățime și va rămâne permanent în Gara de Nord din Timișoara.

Autorul lucrării este ieșeanul Dan Acostioaiei, care spune că imaginea este inspirată dintr-o carte poștală trimisă de tatăl său, aflat în Siria la muncă, către mama sa, aflată în România.

„Ideea inițială pornește de la un proiect pe care eu l-am început încă din 2015, el este realizat în cadrul Bienalei de Artă Contemporană Art Encounters. Am fost invitat de curatoarea Anca Rujoiu și curatoarea Maria Lind să particip la această bienală și propunerea mea a fost această intervenție care constă într-un mozaic, care face refererință la perioada socialistă – parte din istoria personală a mea și a familiei mele pentru că tatăl a lucrat ca inginer constructor între 1975 și 1978 în Siria și imaginea care acum se află aici este de fapt un detaliu dintr-o carte poștală ce face parte din corespondența tatălui meu cu familiaa mea în acea perioadă”, spune Dan Acostioaiei.

Munca la lucrarea realizată din cele 50.000 de piese de bucăți de faianță gresie și sticlă a durat trei luni, artistul beneficiind și de sprijinul unor studenți sau absolvenți ai Facultății de Arte.

Sursa: Radio Timişoara

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*