Turism

Patru destinații pentru un sejur pe Litoral lipsit de aglomerație

Patru destinații pentru un sejur pe Litoral lipsit de aglomerație

O vacanță la mare înseamnă timp liber petrecut pe plajă, distracție în apă și seri liniștite de plimbare pe faleză sau prin nisip, bucurându-te de liniștea spartă doar de zgomotul valurilor și al pescărușilor. Pentru turiștii români devine însă tot mai dificil să găsească o astfel de destinație la malul mării, lipsită de vuietul cluburilor și al muzicii care se aude din toate direcțiile, de aglomerația de turiști și de prețurile pe măsură.

Stațiunile populare de la malul Mării Negre sunt arhipline pe timpul verii, așa că alte destinații mai izolate au început să atragă turiști dornici de un concediu liniștit și odihnitor. Dacă vrei să îți petreci un weekend sau o întreagă vacanță la mare, dar nu vrei nici să pierzi ore lungi pe drum și îți dorești să ai parte de liniște, iată câteva idei care te pot ajuta să îți regândești planurile pentru vara aceasta:

Plaja Modern din Constanța

Pentru cei care vor să evite aglomerația din stațiunea Mamaia, dar nu vor nici să se izoleze într-un loc departe de terase și restaurante, plaja Modern din Constanța este o alternativă mult mai acceptabilă. Frecventată mai degrabă de constănțeni, plaja Modern este o plajă largă, cu nisip fin și intrare lină în apă, fiind perfectă inclusiv pentru familiile cu copii mici, care abia așteaptă să se bălăcească în mare. În apropiere vei descoperi numeroase terase, coffee shopuri și restaurante cu priveliște spectaculoasă, astfel încât să nu fii nevoit să iei la pas orașul când cauți un loc să te relaxezi. În plus, nu va trebui nici să cauți cazare în Constanța prea mult. Chiar pe malul mării se află hoteluri unde vei găsi prețuri rezonabile, camere spațioase, cu vedere la mare, și toate facilitățile de care ai nevoie pentru un sejur liniștit.

Plaja Corbu din Năvodari

Plaja Corbu și-a păstrat aspectul sălbatic și nu a fost deocamdată acaparată de beach baruri cu muzică tare în boxe sau șezlonguri așezate milimetric unul lângă altul. La Corbu au început să vină turiștii aflați în căutarea unei vacanțe departe de mulțimea din Mamaia, Vama Veche ori Neptun și care vor să își petreacă timpul nu în lux, ci într-un mod cât mai autentic. Aici încă mai vezi corturi, iar oaspeții vin pentru liniștea acestui loc și pentru aspectul curat al plajei, lipsită de PET-uri, mucuri de țigară sau ambalaje îngropate în nisip.

Opțiunile de cazare sunt destul de reduse, deși au început în ultimii ani să se înmulțească și aici numărul pensiunilor care le pun turiștilor la dispoziție camere pentru închiriat. Există și un camping în apropiere, cu spațiu pentru corturi sau rulote, astfel încât vei putea petrece un weekend departe de aglomerație și de confortul unei camere de lux, fără să le duci lipsa.

 

Plaja de la Gura Portiței

Plaja din Gura Portiței este un loc cu aspect unic în România, îmbinând energia mării cu frumusețea naturală a Deltei Dunării. Deși este mai dificil de ajuns la ea, plaja de la Gura Portiței, un fost sat pescăresc situat la 50 de kilometri de Tulcea, este un adevărat paradis. Nisipul este alb și fin, apa mării este curată ca lacrima, iar turiștii se pot relaxa pe plajă sub o umbrelă de stuf. Aici vei găsi și un sat de vacanță cu vile cochete care pot fi închiriate, însă trebuie să știi că și prețurile pot fi pe măsură. Avantajul este că de la Gura Portiței poți ajunge foarte ușor în Delta Dunării și te poți bucura de un concediu prelungit, fără să te plictisești sau să rămâi fără atracții turistice de vizitat.

Plaja din Tuzla, lângă Constanța

Un alt loc ascuns de mulțimile de turiști care vin pe litoralul românesc este plaja de la Tuzla, situată în sudul Constanței. Plaja are un aspect sălbatic, iar apa este de o culoare albastru-turcoaz, care amintește de cea din Grecia sau Italia. În apropiere de plajă vei găsi și pescării unde poți mânca pește proaspăt la prețuri mai mult decât acceptabile. Nu trebuie să îți faci griji nici în legătură cu aglomerația. Plaja din Tuzla este vizitată doar de 3.000 de turiști anual, un număr infim față de zecile de mii care ajung în Vama Veche sau în Mamaia în fiecare vară.

Sursa: Libertatea pentru femei

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*