Sănătate

Șase spitale din Timiș primesc aparatură medicală de calitate

Șase spitale din Timiș primesc aparatură medicală de calitate

Șase spitale din Timiș beneficiază de sprijin financiar nerambursabil din partea Consiliului Județean Timiș. Este vorba despre Spitalul Municipal Timișoara, precum și cele din Lugoj, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta și Făget. Unitățile spitalicești primesc câte 250.000 lei fiecare.

Astăzi s-au semnat contractele de finanțare, prin schema de minimis destinată achiziției de echipamente medicale, inițiativă în premieră a CJ Timiș.

Este pentru prima dată când putem finanța direct spitale. Fiind o premieră la nivelul CJ și ținând cont că am depins și de avizul Consiliului Concurenței, am demarat acest proiect încă de anul trecut. Anul 2020 va continua cu finanțarea de aparatură medicală pentru spitalele din Timiș. Această schema de minimis ne permite să alocăm sume de 200.000 de euro trei ani consecutiv. Trebuie urgentată achiziția publică pentru a nu pierde finanțarea. Fiecare spital primeste 250.000 de lei pe anul 2019, au termen 30 noiembrie pentru decont. Banii nu se pot transfera pe 2020. În cazul în care nu respecta termenul, pierd finanțarea”, a transmis Călin Dobra, șeful CJ Timiș.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*