Administrație

De ce vrea primarul din Moldova Nouă să demisioneze

De ce vrea primarul din Moldova Nouă să demisioneze
Adora Beauty

Primarul  oraşului  Moldova Nouă, Adrian Torma, şi-a anunţat  demisia din funcție.

Adrian Torma a luat decizia după şedinţa Consiliului Local de miercuri, unde a cerut o diminuare cu 30% a cheltuielilor cu salariile pentru funcţionarii primăriei. Proiectul nu a fost aprobat, fapt pentru care edilul şi-a anunţat demisia.

„Din banii pe care îi încasăm de la bugetul național și cel județean noi nu mai putem susține bugetul de salarii. Eu am propus o diminuare undeva la 30% a bugetului de salarii, i-am pus pe șefii de servicii să facă propunerea lor, s-a făcut o propunere dar sindicatul s-a opus și în ședința de consiliu am solicitat o pauză prin care am anunțat pe oameni că orice primar vine în locul meu nu poate suporta salariile pe care le avem. Ca atare n-am avut un consens din partea colegilor consilieri și am anunțat că dacă n-o să facem consens eu o să îmi dau demisia. Am retras proiectul de pe ordinea de zi, am intrat în concediu până în data de 14 august. În 15, 16 şi 17 august avem zilele orașului și avem sfințirea bisericii și am considerat că e normal pentru că am sprijinit atât ca primar cât și ca persoană să pot participa în calitate de primar și în data de 19 să îmi depun demisia, care e oricum lăsată în primărie dar nu are efect de astăzi (n.r. – miercuri). Ea va avea efect din data de 19”, spune Adrian Torma.

Nemulțumit că nu este sprijinit de Consiliul Local, primarul din Moldova Nouă şi-a mai anunţat demisia şi în urmă cu exact doi ani, însă după câteva zile a renunţat la acest gest extrem. De acestă dată, Adrian Torma spune că nu mai există nicio variantă în care să revină asupra deciziei.

Sursa: Radio Timişoara

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*