Social

Şofer cu Audi, amendat cu 1.000 de lei pentru că a aruncat ambalaje pe geamul maşinii

Şofer cu Audi, amendat cu 1.000 de lei pentru că a aruncat ambalaje pe geamul maşinii

Polițiștii locali acționează permanent pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, atât în cazul celor care aruncă resturi pe străzi, unde contribuie la formarea de rampe clandestine de deșeuri, cât și în privința celor care aruncă pe domeniul public diverse resturi alimentare și nealimentare, cum ar fi ambalaje, chiștoace de țigări, coji de semințe etc. Este cunoscut deja faptul că polițiștii locali au în atenție aceste aspecte pe întreg teritoriul orașului, și în special în zona centrală, unde acționează inclusiv polițiști locali în civil pentru depistarea celor care aruncă pe jos resturi de tot felul.

În ultimele două luni, pe această linie au fost aplicate 479 de amenzi, constatându-se o scădere a numărului de astfel de cazuri în zona centrală, dar fiind depistați cetățeni care au aruncat astfel de resturi mai mult în celelalte zone. Spre exemplu, situații de acest gen sunt inclusiv în atenția polițiștilor locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră.

Zilele acestea, o patrulă auto a observat în trafic un timișorean care a aruncat pe geamul autoturismului Audi cu care se deplasa pe str. Pop de Băsești ambalaje de hârtie. Cel în cauză a fost sancționat cu amendă de 1.000 lei conform HCL 371/2007 pentru fapta sa. Nu a avut nimic de obiectat, recunoscând că nu a făcut un lucru civilizat.

Poliția Locală atrage din nou atenția că astfel de fapte precum aruncarea de resturi, ambalaje, inclusiv chiștoace de țigări, coji de semințe etc, se sancționează conform HCL 371/2007 cu amenzi între 500 și 1.000 de lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*