Administrație

Ziua imnului, sărbătorită la Timişoara

Ziua imnului, sărbătorită la Timişoara

Ziua imnului naţional al României este sărbătorită în 29 iulie. În această zi, în timpul Revoluţiei de la 1848, ″Deşteaptă-te române!″ a fost cântat pentru prima dată oficial. Ziua imnului naţional al României a fost instituită în anul 1998, prin Legea nr. 99/1998, care prevede că această zi va fi marcată de către autorităţile publice şi de către celelalte instituţii ale statului, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiinţific, în spiritul tradiţiilor poporului român, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

Luni, 29 iulie, începând cu ora 10, în fața Palatului Administrativ din Timișoara, va avea loc ceremonialul militar și religios organizat cu ocazia Zilei Imnului Național al României.

La originea imnului naţional al României se află poemul patriotic „Un răsunet”, scris de Andrei Mureşanu şi publicat pentru prima dată în numărul 25 din 21 iunie 1848 al suplimentului „Foaie pentru minte, inimă şi literatură″, pe o melodie culeasă de Anton Pann.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*