Social

Orice persoană asigurată are dreptul de a-şi schimba medicul de familie

Orice persoană asigurată are dreptul de a-şi schimba medicul de familie
Adora Beauty

Dacă din diferite motive un pacient dorește mutarea de la actualul medic de familie la un alt medic de familie, asiguratul poate face acest lucru după expirarea a cel puţin șase luni de zile de la data înscrierii pe lista medicului de la care doreşte să plece.

Pentru acest lucru asiguraţii vor adresa o cerere medicului de familie la care doresc să se înscrie, precizând numele medicului de la care pleacă.

Medicul de familie primitor are obligaţia să anunţe în scris, în maxim 15 zile lucrătoare, medicul de la care a plecat asiguratul, precum şi Casa de Asigurări de Sănătate.

De asemenea, medicul de familie de la care pleacă asiguratul are obligaţia să transfere fişa medicală a pacientului, medicului primitor, în termen de 15 zile lucrătoare.

„Există și situații când asigurații pot solicita înscrierea la un alt medic de familie mai devreme de cele șase luni calendaristice.

Astfel de situatii sunt când:

a survenit decesul medicului pe lista căruia este înscris asiguratul;

medicul de familie nu mai este în relație contractuală cu CAS

a fost preluat praxisul medicului de familie pe lista căruia era înscris

asiguratul a schimbat domiciliul

a survenit arestul la domiciliu sau încetarea arestului la domiciliu”, a declarat Victor Dumitraşcu, presedinte-director general CJAS Timiş.

În contract cu Casa Judeţeană de Asigurări Sănătate Timiş sunt 415 medici de familie.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*