Social

Mitropolitul Banatului a binecuvântat lucrările de construcție a noii biserici din Săcălaz

Mitropolitul Banatului a binecuvântat lucrările de construcție a noii biserici din Săcălaz

Mitropolitul Banatului, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, s-a aflat, duminică, în mijlocul credincioșilor din parohia Săcălaz, care, timp de 16 ani, s-au ostenit a înălța o nouă biserică parohială.

Încă de la orele dimineții, Chiriarhul a fost întâmpinat de soborul slujitor condus de părintele inspector eparhial Marius Sfercoci, alături de ceilalți preoți și diaconi slujitori, printre care parohul bisericii, preotul Ionel Maftei, preotul pensionar Petru Toma, cel care a început lucrările și arhidiaconul ing. Timotei Anișorac, consilier pe probleme de patrimoniu și construcții bisericești la Centrul eparhial, care, în ultimii ani, a supravegheat și îndrumat lucrările de la noua biserică.

După slujbă, Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat lucrările de construcție de la noua biserică parohială, îmbrăcând-o, prin rugăciunile rostite, în harul lui Dumnezeu spre a fi loc de aducere a jertfei celei nesângeroase și de comuniune în Hristos. Înaltpreasfinția Sa a cercetat de nenumărate ori șantierul bisericii de la venirea Sa în Banat, colaborând îndeaproape cu cei implicați în realizarea ei. La finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit credincioșilor prezenți pentru contribuția avută, de-a lungul timpului, în realizarea idealului comun, precum și primarului localității, Ilie Todașcă, dimpreună cu membrii Consiliului Local Săcălaz, pentru implicarea directă în construcția noii biserici, oferindu-le acestora icoane și cărți.

Sursa: Mitropolia Banatului

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*