Eveniment

Cetățean sârb cercetat pentru trafic de migranți, reţinut pentru 24 de ore

Cetățean sârb cercetat pentru trafic de migranți, reţinut pentru 24 de ore
Adora Beauty

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat şi identificat, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale desfăşurate pe raza judeţului Timiş, un cetăţean sârb care a sprijinit patru cetăţeni din Somalia în încercarea de a trece ilegal frontiera.

Cetățeanul sârb este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, pe numele său fiind emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

În data de 20 iulie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Jimbolia – judeţul Timiș au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 02.45, poliţiştii de frontieră au observat un autoturism înmatriculat în Serbia care se îndrepta spre comunicația DN 59A. Imediat, aceştia au oprit autoturismul pentru control, pe drumul dintre Jimbolia și Cărpiniș, şi au constatat că la volan se afla un cetățean sârb, iar în interior erau patru persoane.

Având în vedere că cei în cauză nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă, polițiștii de frontieră i-au condus la sediul instituţiei pentru cercetări. Poliţiştii de frontieră au stabilit că şoferul autoturismului este cetăţeanul sârb, V. I., în vârstă de 29 de ani, iar pasagerii sunt cetățeni  din Somalia, cu vârste cuprinse între 24 și 27 de ani.

 În urma cercetărilor, s-a stabilit că cei patru cetăţeni somalezi au trecut ilegal frontiera din Serbia, iar din apropierea frontierei au fost preluaţi de cetăţeanul sârb, care urma să-i transporte către o ţară din  vestul Europei.

 În cauză, se efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de statpentru cetățenii somalezi, respectiv pentru trafic de migranţi faţă de şoferul autoturismului, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Totodată, pe numele cetățeanului sârb a fost emisăordonanţă de reținere pentru 24 de ore, iar cei patrucetățeni somalezi au preluaţi de Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru solicitanții de azil.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*