Eveniment

Poliţiştii rutieri din Arad au dat peste 200 de amenzi într-o singură zi

Poliţiştii rutieri din Arad au dat peste 200 de amenzi într-o singură zi

Polițiștii Secției 2 Poliție Micălaca cercetează un bărbat pentru conducere fără permis. Arădeanul, de 52 de ani, a fost depistat de polițiști, în timp ce conducea un autoturism pe strada Digului din municipiu, fără a deține permis de conducere. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

De asemenea, polițiștii Serviciului Rutier cercetează un bărbat pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Aseară, polițiștii au depistat un bărbat de 44 de ani, din Pecica, în timp ce conducea un autoturism, pe raza aceleiași localități, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Cel în cauză este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiul Arad cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 207 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 80.000 de lei.

Dintre acestea, 79 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 128 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 12 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*