Administrație

Municipalitatea a finalizat concursul de soluții pentru reabilitarea Turnului de Apă

Municipalitatea a  finalizat concursul de soluții pentru reabilitarea Turnului de Apă

După mai multe încercări, municipalitatea a găsit o firmă care să întocmească proiectul de asistenţă tehnică pentru reabilitarea Turnului de Apă din cartierul Iosefin.

Primăria a decis ca atribuirea contractului de servicii de proiectare să se realizeze în urma organizării unui concurs de soluții, care să genereze idei pentru punerea în siguranță a turnului, atât pentru încărcări gravitaționale cât și pentru acțiuni seismice, amenajări interioare care să adăpostească noile funcțiuni, introducerea circulaţiilor pe verticală şi orizontală fără a altera structura existenta, instalații noi, dotări etc. (funcțiunile propuse trebuie să intregească viata culturală a Timişoarei) cât și amenajarea aferentă a curții interioare turnului de apă.

Astfel că a fost finalizat concursul de soluții pentru reabilitarea turnului de apă. Potrivit primarului Nicolae Robu, în concurs s-a înscris o singură firmă de arhitectură.

Premiul acordat câștigătorului concursului este de 134 de mii lei. “Am avut un ofertat care a fost  apreciat de comisie, cu un punctaj peste minimul care este instituit prin  lege, 70 de puncte trebuie să fie obținute ca să poată fi jurizabil. Va fi un centru cultural foarte frumos acolo. Va fi nevoie și o consolidare, însă asta se va vedea cu ocazia elaborării documentațiilor”, a explicat edilul Nicolae Robu.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*