Administrație

Ministrul Fondurilor Europene: Timișul, unul dintre cele mai performante județe

Ministrul Fondurilor Europene: Timișul, unul dintre cele mai performante județe

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu s-a aflat azi în județul Timiș. Aceasta a avut o întrevedere cu președintele CJ, Călin Dobra, unde au purtat mai multe discuții despre perspectivele de finanțare europeană a proiectelor majore din județul nostru.

Potrivit ministrului Roxana Mînzatu, autoritățile publice și firmele private au depus până acum proiecte de peste patru miliarde de lei, reușind până acum să atragă efectiv suma de un miliard de lei.“Aveți 211 proiecte publice și private în derulare. Multe ale CJ, ale primăriilor, dar și companiilor, ale spitalelor. O implementare financiară de 1 miliard de euro”, a transmis Ministrul Fondurilor Europene.

Printre altele, am fost mândru să aflu că Timișul se află între primele 5 județe din țară, în ceea ce privește atragerea de fonduri europene. În momentul de față sunt 211 astfel de proiecte, publice și private, în diferite stadii de implementare, care aduc în județul nostru 4,7 miliarde de lei. Printre proiectele publice pe care le derulăm în județ se numără construirea terminalului sosiri externe de la Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara sau descărcarea de pe autostradă de pe Calea Aradului, care urmează să fie scoasă la licitație”, a declarat Călin Dobra, șeful CJT.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*