Administrație

Consiliul Judeţean renunţă momentan la Casa Muhle

Foto: Octavian Pintean

Consiliul Județean Timiș renunță, cel puțin deocamdată, la exproprierea casei Muhle.

Un proiect care prevedea constituirea unei comisii prin care imobilul să fie declarat de utilitate publică, în vederea exproprierii, a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu județean de miercuri, la propunerea președintelui CJ Timiș, Călin Dobra.

„S-a scos pentru că am primit o înștiințare. În cazul acestui imobil există o sentință definitivă, și anume proprietarul este obligat prin această sentință de a aduce imobilul la starea inițială. Am solicitat Primăriei Timișoara să văd dacă proprietarul a făcut ceva demersuri și mi-a trimis primăria documentațiile pe care le-a solicitat proprietarul și anume eliberarea certificatului de urbanism și a autorizației de construcție. Putem discuta despre demararea acestei proceduri de obținere a utilității publice și interes local pentru acest imobil dar în momentul în care proprietarul respectă sentința și aduce imobilul la starea inițială”, spune Călin Dobra.

Casa Muhle a ajuns după Revoluție în posesia lui Ionel Stancu, socrul lui Ionelaş Cârpaci, aflat în prezent în închisoare pentru escrocherii imobiliare. Clădirea a fost lăsată să se degradeze, iar Primăria Timișoara a obținut o sentință care îl obligă pe proprietar să readucă imobilul la stadiul inițial. Sentința îi permite primăriei să intervină, pe banii proprietarului, pentru punerea în siguranță a clădirii.

( sursa: Radio Timisoara)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*