Administrație

Stadionul, predat CNI pentru a începe procesul de construire a celui nou

Stadionul, predat CNI pentru a începe procesul de construire a celui nou

Stadionul Dan Păltinișanu a fost predat Companiei Naționale de Investiții pentru a începe procesul de construire a unui nou stadion. Anunțul a fost făcut de șeful CJ, Călin Dobra.

Actuala construcție va fi demolată iar pe locul ei, C.N.I. va construi un stadion nou, cu 30.000 de locuri, în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro, la standarde moderne, așa cum Timișoara merită de mult timp.
Consiliul Județean Timiș va asigura racordurile la utilități, suprafețele de teren pentru depozitarea și organizarea șantierului. “CJT demarează documentația pentru demolare, CNI demarează documentația pentru construcție. La momentul realizării studiului de fezabilitate de către CNI, așteptăm hotărârea de guvern care va avea două puncte importante: să se aprobe studiul de fezabilitate cu indicatorii tehnico-economici și să se aprobe demolarea bazei sportive”, a spus președintele CJ Timiș.

De cealaltă parte, fostul președinte al CJT, Titu Bojin, susține că a propus în cadrul ședinței de plen de azi că CJT și municipalitatea să fie parteneri în ceea ce privește realizarea studiilor și proiectelor necesare construirii stadionului și a sălii polivalente. “Ca să urgentăm realizarea celor două obiective eu cred că ele trebuie preluate și demarate de către CJ și primărie. Și apoi să discutăm de posibilitatea predării către CNI a studiului și a proiectului”, a explicat Titu Bojin, consilier județean.

Stadionul va avea 32.000 de locuri și va fi omologat pentru competițiile europene.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*