Administrație

Patru fântâni ornamentale cu lumini colorate vor fi amenajate în sensuri giratorii

Patru fântâni ornamentale cu lumini colorate vor fi amenajate în sensuri giratorii

Primăria Timișoara va amenaja patru fântâni ornamentale, cu jocuri de apă și lumini. Cele patru fântâni vor fi construite în sensurile giratorii de la Praktiker, Selgros, Lipovei și Piața Iuliu Maniu și vor costa 500.000 euro.

Ieri, consilierii locali au aprobat în ședința extraordinară studiile de de fezabilitate necesare. Astfel, potrivit documentației care însoțește proiectele de hotărâre, termenul de realizare a fântânilor va fi de șase luni.“Necesitatea investiţiei este justificată de faptul că fântâna ornamentală cu joc de apă este binevenită într-un asemenea spaţiu, aceasta având un rol nu doar decorativ, dar şi unul biologic: stropii de apă ionizează aerul, având efect benefic asupra sănătăţii oamenilor într-o zonă deosebit de poluată din cauza traficului rutier intens”.

Pe de altă parte, consilierul local PSD, Sorin Ionescu, a propus ca hypermarketurile în zona cărora urmează să fie amenajate fântânile să susțină financiar o parte din obiective.“Municipalitatea a inițiat demersuri pentru a vedea dacă aceste hypermarketuri nu pot fi cointeresate și ele în realizarea acestor obiective? Bănuiesc că fiind în proximitatea lor s-ar putea să fie interesate, probabil în schimbul unei chestii publicitare”, a precizat consilierul local Sorin Ionescu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*