Social

Fac scandal, aruncă ambalaje pe jos ori beau alcool. Zeci de persoane, amendate în parcurile din oraş

Fac scandal, aruncă ambalaje pe jos ori beau alcool. Zeci de persoane, amendate în parcurile din oraş
Adora Beauty

Polițiștii locali acționează în ultima perioadă și în parcurile din oraș, asigurând periodic patrulări pentru asigurarea unui climat de liniște și siguranță, pentru prevenirea actelor de distrugere a bunurilor publice, pentru verificarea respectării actelor normative în vigoare referitoare la plimbarea câinilor cu lesă, și cu botniță în cazul celor periculoși, strângerea resturilor fiziologice după aceștia, verificarea și luarea măsurilor în ceea ce privește starea de curățenie.

De asemenea, agenţii au în vedere luarea măsurilor legale în cazul persoanelor fără adăpost care se aciuează în parcuri, a persanelor care fac gălăgie, consumă alcool, dar și a conducătorilor auto care opresc sau staționează în perimetrele parcurilor, pe alei sau pe spațiile verzi. Aceste acțiuni vin ca urmare a sesizărilor primite de la cetățeni, dar și ca urmare a constatărilor efectuate de polițiștii locali cu ocazia participării la acțiunile pe cartiere.

Astfel, pe lângă patrulările zilnice în Parcul Copiilor, se asigură ciclic și prezența prin patrule în Parcurile Dacia, Bucovina și Cugir. Spre exemplu, în ultimele două săptămâni, au fost aplicate în parcurile menționate un număr de 98 sancțiuni contravenționale, fiind depistate și preluate de către polițiștii locali pentru a fi predate la serviciile sociale un număr de 21 persoane fără adăpost.

Cele mai multe probleme sunt legate de persoanele care consumă alcool, fac scandal, aruncă resturi alimentare și nealimentare pe jos. Există însă și cazuri de deteriorări sau distrugeri ale bunurilor publice.

Spre exemplu, azi-noapte, polițiștii locali au depistat trei tineri care dădeau cu picioarele în coșurile de gunoi din Parcul Copiilor răsturnându-le. Aceștia au fost sancționați conform HCL 371/2007. Polițiștii locali vor acționa și în continuare în parcurile menționate, iar dacă situația o impune va extinde patrulările și în alte parcuri, în condițiile în care, pe timp de vară, numărul persoanelor care frecventează astfel de locații este tot mai mare, polițiștii locali atrăgând totodată atenția acestora să respecte legislația în vigoare pentru a evita sancționarea dar și pentru a nu crea disconfort celorlalți timișoreni care merg în parcuri pentru a se relaxa.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*