Administrație

Timișoara – Moșnița Nouă a intrat în licitație publică. Consiliul Județean lărgește șoseaua la patru benzi

Timișoara – Moșnița Nouă a intrat în licitație publică. Consiliul Județean lărgește șoseaua la patru benzi

Una dintre cele mai importante investiții ale Consiliului Județean pentru timișoreni și timișeni a intrat în linie dreaptă. Lărgirea la patru benzi a drumului județean Timișoara – Moșnița Nouă a fost publicată pe SICAP.

Lucrarea are o valoare estimată de 30.000.000 lei, fără TVA, fondurile necesare fiind asigurate din bugetul Consiliului Județean, cât și prin Programul Național de Dezvoltare Locală PNDL.

Suntem în linie dreaptă cu această investiție. Licitația estedirect pentru execuția lucrării, întrucât am realizat dejaproiectul tehnic. Ca estimare, în cazul în care nu vom avea parte de contestații, se va putea lucra chiar din această toamnă. Investiția a întârziat mult, pierdută prin contestații aberante, dar acum suntem la un singur pas important înaintede a vedea utilajele pe șantier, spune președintele Consiliului Județean, Călin Dobra.

Vor fi realizate sensuri giratorii, trotuare, piste de biciclete șiiluminat public pe întreg traseul. În plus, vor fi plantați peste 1000 de arbori și se vor amenaja accese către străzile laterale și rigole de scurgere a apelor pe ambele părți ale drumului. De asemenea, lucrarea prevede atât alveole pentru staționarea autovehiculelor, cât și stații pentru transportul în comun.

Drumul va fi modernizat și lărgit pe o lungime de 4.1 km.Conform documentației, termenul de execuție maxim acceptat este de nouă luni. Data limită pentru depunerea ofertelor este 12 august.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*