Fără categorie

Șoferii care au depozitat materiale din construcții pe sol, arși la buzunare

Șoferii care au depozitat materiale din construcții pe sol, arși la buzunare

Au curs amenzile! Polițiștii locali au aplicat 114 sancțiuni persoanelor fizice și juridice care nu au spălat roțile autovehiculelor ieșite din șantiere, au depozitat materiale din construcții pe sol și nu au luat măsuri de împiedicare a răspândirii prafului.

Spre exemplu, zilele trecute, un conducător auto care a ieșit dintr-un șantier de pe str. Ștefan Procopie a fost sancționat pentru că a murdărit căile publice cu noroi și diverse materiale. Situații de încălcare a actului normativ menționat au mai fost întâlnite în ultima perioadă pe străzi precum E. Gârleanu, Rapsodiei, Orăștie, Milos Cirneaski, Tiberiu, Timișan Pop, Ștefan cel Mare, Islaz, Pan Halipa, General Dragalina, Calistrat Higaș, Samuel Micu, Dragoș Vodă, Bobâlna, Mircea cel Bătrân.

Reamintim că, printre altele, persoanele fizice și juridice care efectuează lucrări sunt obligate să nu depoziteze pământul rezultat din lucrările de construcţii pe un amplasament fără aprobarea emisă de serviciile de specialitate, să nu murdărească căile publice ca urmare a activităţilor de încărcare–descărcare a mijloacelor de transport, să nu preparare mortarele sau betoanele direct pe sol, să efectueze lucrări de salubrizare a domeniului public şi a amplasamentelor organizărilor de şantier aprobate, să ia măsuri de împiedicare a producerii şi răspândirii prafului în şi din incinta organizărilor de şantier, să amenajeze căi de acces din organizările de şantier până la căile şi drumurile publice, înainte de începerea construcţiilor pentru a preveni murdărirea străzilor, trotuarelor, la ieşirea din zona construibilă, să ia măsuri de asigurare a unei rampe de spălare sau de curăţare a roţilor autovehiculelor ori utilajelor de orice fel care părăsesc organizările de şantier, să ia măsuri de asigurare a recipientelor de precolectare a deşeurilor menajere la punctele de lucru, organizările de şantier, pe traseul lucrărilor edilitar–gospodăreşti, pentru personalul propriu etc.

 Sancțiunile prevăzute sunt de la 1000 –1500 lei pentru persoane fizice şi de la 1500-2500 lei pentru persoane juridice.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*