Cultură

„Timișul în sărbătoare”, cel mai nou spectacol al Ansamblului Banatul. Când va avea loc

„Timișul în sărbătoare”, cel mai nou spectacol al Ansamblului Banatul. Când va avea loc
Adora Beauty

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș și Ansamblul Profesionist Banatul vă invită vineri, 26 iulie, de la ora: 18:30, la spectacolul intitulat: „Timișul în sărbătoare” care va avea loc în sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara și celebrează ziua județului Timiș.

Județul Timiș este un spațiu plin de vitalitate și culoare,  în care multiculturalitatea este un element importat din construcția identității culturale, iar data de 28 iulie, ziua în care a fost instaurată administrația românească în județ (28 iulie 1919) a fost declarată ziua județului Timiș. Celebrăm județul Timiș printr-un spectacol folcloric în care memoria culturală se restaurează autentic   în ritmul cântecelor de altădată și în pașii dansatorilor.

Ansamblul Profesionist Banatul celebrează multiculturalitatea spațiului bănățean și bucuria de a fi împreună printr-un moment muzical – coregrafic care reconstituie,  în detalii pline de farmec și culoare, spiritul locului, personalitatea distinctă a culturii sale tradiționale.

Voci emblematice ale folclorului românesc vor face memorabilă sărbătoarea: Laura Lavric, Mariana Ionescu – Căpitănescu, Maria Golban – Șomlea, Nicu Novac, Denisa Sârboaica, Felicia Stoian, Maria Coman și Doriana Talpeș.

Veți putea admira momente muzical – coregrafice realizate de invitații speciali: Ansamblul ”Moștenitorii” din Republica Moldova, Ansamblul ”Ghiocelul” din Giroc și Ansamblul ”Cununa Timișului” din Ghiroda.

Accesul publicului este liber.

Dirijor: Sebastian Roșca

Coregrafia: Brândușa și Nicolae Stănescu

Prezintă: Felicia Stoian

Manager: prof. Liliana Laichici

Director general adjunct: prof. Adrian Scorobete

Finanțator: Consiliul Județean Timiș

Evenimentul face parte din proiectul „Ziua Județului Timiș”.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*