Social

Gaură serioasă în portofelele timişorenilor care nu și-au cosit terenurile

Gaură serioasă în portofelele timişorenilor care nu și-au cosit terenurile

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat în această perioadă, verificările demarate o dată cu încălzirea vremii pentru identificarea și luarea măsurilor legale în cazul proprietarilor de terenuri din Timișoara care nu își întrețin terenurile deținute, nu le cosesc de buruieni pentru a preveni apariția plantelor alergene, care produc efecte asupra stării de sănătate a populației.

Polițiștii locali efectuează acțiuni pe această linie în timpul sezonului cald, pentru a-i determina astfel pe proprietari să ia măsurile de cosire până în perioada de înflorire a plantelor care produc alergii. Astfel de zone în care terenurile erau pline de vegetație au fost semnalate în mai multe cartiere ale orașului, pe străzi precum bd. L. Rebreanu, Calea Torontalului, str. Dimitrie Dinicu, Mircea cel Bătrân etc.

Au fost aplicate în ultimele două săptămâni 38 de amenzi conform HCL 371/2007 în valoare de 64.500 lei. Procedura poate dura deoarece se trece mai întâi la identificarea proprietarului terenului după ce acesta a fost localizat și abia apoi la luarea măsurilor legale de sancționare și somare să cosească buruienile.

Poliția Locală Timișoara reamintește că potrivit HCL 371/2007 modificată, persoanele fizice și juridice sunt obligate să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, a vegetației ierboase, să colecteze și să transporte deșeurile rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, situate în intravilanul municipiului și a celor situate de-a lungul căilor de comunicație rutieră sau feroviară și să asigure împrejmuirea acestora.

De asemenea, trebuie să asigure curățarea buruienilor, a vegetației ierboase și lemnoase în jurul imobilelor pe care le dețin sub orice formă. Sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între 1.500 și 2.500 de lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*