Politic

Deputatul Marian Cucșa, președintele ALDE Timiș: Solicităm Consiliului Județean realizarea unei parcări în centrul Timișoarei

Deputatul Marian Cucșa, președintele ALDE Timiș: Solicităm Consiliului Județean realizarea unei parcări în centrul Timișoarei

„De când ține ocupat fotoliul de primar al Timișoarei, Nicolae Robu se bate pe piept că amenajează mii de locuri de parcare însă realitatea loveşte şoferii care sunt nevoiţi să caute un spaţiu unde să îşi lase maşina timp de câteva zeci de minute. Asta se traduce în nervi, combustibil extra şi, în final, mai mulţi bani scoşi din buzunar”, au transmis, joi, reprezentanţii ALDE Timiş.

Din veniturile încasate prin sistemul TimPark, s-au folosit pentru parcări noi doar 10% din bani. Celelalte locuri de parcare sunt realizate cu contribuţia bugetului local, adică tot din impozitele achitate de timişoreni. Și cu toate acestea, locurile de parcare sunt în continuare insuficiente raportat la numărul de autoturisme înmatriculate în Timiș.

Deputatul Marian Cucșa, președintele ALDE Timiș: „Venim cu o măsură concretă pentru dezvoltarea orașului și a județului. Concret, propunem ca la rectificarea bugetară a Consiliului Județean Timiș, ce va avea loc în luna august, să fie cuprins un studiu de fezabilitate pentru o parcare subterană și/sau supraterană în centrul Timișoarei, pe locul actualei parcări ce aparține de Consiliul Județean Timiș, situată în centrul orașului (vis-a-vis de Hotel Timișoara), iar în 2020 construcția să se și realizeze”.

În prezent, în Timișoara sunt înmatriculate aproximativ de 201.185 autoturisme la o populație de aproximativ 500.000 locuitori.

Dintr-un studiu publicat în mass-media locală rezultă că la nivelul Primăriei Timișoara, în ultimii patru ani, s-au amenajat doar 900 de locuri de parcare din suma de 20.000.000 lei aferentă sistemului TIMPARK, colectată în această perioadă, număr insuficient, raportat la ,,parcul auto,, efectiv al orașului.

Singura soluție reală pentru rezolvarea aceste probleme este demararea unor investiții majore în creșterea numărului de parcări iar solicitarea ALDE Timiș către Consiliul Județean pare a fi una plauzibilă.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*