Eveniment

Pagubă de sute de mii de lei în pădurile din zona Lugojului

Pagubă de sute de mii de lei în pădurile din zona Lugojului

În baza planului comun de acțiune „Scutul Pădurii”, polițiștii din cadrul Compartimentului de Combatere a Delictelor Silvice împreună cu specialiști din cadrul Direcției Silvice Timiș, au efectuat controale în partiziile aflate în exploatare, pe raza Ocolului Silvic Lugoj.

În perioada 1 – 7 iulie, în urma activităților desfășurate, la două societăți comerciale din Lugoj, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale pentru expedierea, transportul, primirea, depozitarea sau prelucrarea de către deținătorii depozitelor a materialelor lemnoase fără proveniență legală și deținerea de materiale lemnoase fără documente legale, în valoare totală de 8.000 lei.

Polițiștii au procedat la confiscarea cantității totale de 120,36 mc material lemnos, în valoare de aproximativ 21.085 lei.

De asemenea au fost identificați un număr de 46 de arbori prejudiciați în timpul exploatării, fiind calculată o valoare totală a pagubelor de 358.522 lei.

Polițiștii efectuează în continuare cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurările comiterii faptelor.

 

Foto: arhivă

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*