Social

Autostrada Lugoj-Deva, gata de inaugurare în 15 august

Autostrada Lugoj-Deva, gata de inaugurare în 15 august

În sfârșit, loturile 3 și 4 ale Autostrăzii A1 Lugoj-Deva se apropie de inaugurare, la șase ani de la semnarea contractelor (august 2013) și după veritabile epopei cu bâlbe administrative, manipulări, promisiuni fanteziste și probleme tehnice: lilieci, cimitire, halde de steril, rețele de utilități mutate după ani întregi, exproprieri făcute greșit, nerecunoașterea propriilor autorizații de construire, amenințări cu rezilierea, dar și alunecări de teren, refaceri de terasament și asfalt.

Cei de la Asociația Pro Infrastructură au precizat că la Holdea, capătul de vest al tronsonului Ilia-Holdea, constructorul (Comsa) a așternut deja balastul stabilizat și în scurt timp va pune în operă cele trei straturi de asfalt. Urmează parapetele de protecție, marcajele și indicatoarele rutiere și este gata pentru trafic. Conform unei surse apropiate proiectului, antreprenorul a solicitat recepția parțială în data de 31 iulie.

„Cerem INSISTENT responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să deschidă circulația IMEDIAT ce lucrările o permit, FĂRĂ a aștepta după sectorul vecin. Fiecare zi contează, șoferii riscându-și viața pe drumurile naționale! Pe lotul 4 mai este de muncă doar în vestitul deal “al liliecilor”, acolo unde constructorul (UMB) a așternut balast stabilizat pe o treime din distanță. Estimăm că șantierul va fi gata de inaugurare cel mai târziu la 15 august”, au mai precizat reprezentanţii Asociației Pro Infrastructură.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*