Social

Amenzi mari pentru cei care fac o mizerie de nedescris

Amenzi mari pentru cei care fac o mizerie de nedescris
Adora Beauty

Polițiștii locali au continuat în ultima perioadă acțiunile pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, atât prin patrule în civil cât și în cadrul acțiunilor punctuale organizate de Serviciul Protecția Mediului ori a patrulărilor din teren efectuate pe linie de abandonare de deșeuri.

Astfel, în ultima săptămână au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale în cadrul acestor acțiuni de supraveghere a rampelor clandestine de deșeuri. În total, de la demararea acțiunilor au fost aplicate 53 de amenzi, în valoare totală de 40.000 lei, din care 31 de polițiști locali în civil și 20 de polițiștii locali aflați în patrulare.

În ultima perioadă au fost supravegheate locații precum str. Uranus, Brândușei, Zlatna, Abrud, Labirint, numărul celor surprinși fiind în scădere. Au fost efectuate în schimb verificări și s-au luat măsurile legale în alte cazuri în care s-a constatat o mare acumulare de deșeuri, cum ar fi de exemplu magazinul Carrefour din zona Dâmbovița, care a fost sancționat cu amendă de 2.500 lei deoarece nu a gestionat corespunzător deșeurile provenite din activitatea desfășurată, la fel și în cazul unei organizări de șantier din zona Pieței Doina unde a fost aplicată, pentru aceeași faptă, sancțiune tot de 2.500 lei.

De asemenea, ca urmare a acțiunilor întreprinse de polițiștii locali, asociațiile de proprietari de pe str. Uranus cu Aleea Cristalului au suplimentat numărul de pubele de colectare și le-au asigurat astfel încât să nu mai depoziteze alte persoane pe lângă recipienți și să nu fie scoase resturile din aceștia.

Poliția Locală reamintește că sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public și pentru necolectarea selectivă sunt, conform HCL 371/2007, între 500 și 1.000 de lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2.500 de lei pentru persoanele juridice.

Acțiunile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public continuă și în perioada următoare.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*