Eveniment

Acțiuni de prevenire a incendiilor în Timiş

Acțiuni de prevenire a incendiilor în Timiş

Poliţiştii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu ISU Banat desfășoară acțiuni de prevenire a incendiilor pe timpul utilizării focului deschis, în județul Timiș.

Având în vedere creșterea numărului de incendii produse la vegetația uscată de pe pășuni și terenuri agricole în județul Timiș, ca urmare a acțiunilor de igienizare a terenurilor sau de efectuare a curățeniei, polițiștii I.P.J. Timiș, împreună cu reprezentanți ai I.S.U. ”Banat” al județului Timiș vor derula acțiuni de  informare a cetăţenilor cu privire la riscurile la care se expun in cazul utilizării focului deschis fără obținerea permisului de lucru cu focul.

În data de 03 iulies-au organizat și derulatactivități de informare a populației, privind principalele reguli și măsuri generale de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul utilizării focului deschis și aplicarea sancțiunilor contravenționale, conform O.M.A.I. nr. 163/2007, privind normele generale de apărare împotriva incendiilor;

Astfel, Polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Orașului Sânnicolau Mare și cu reprezentanți ai I.S.U. ”Banat s-au întâlnit cu marii producători agricoli, în vederea informării și conștientizării acestora in ceea ce privește pericolul arderii miriștilor, a vegetației uscate și a resturilor vegetale, fără obținerea în prealabil a permisiunii de lucru cu focul.

Urmează a se desfășura 2 activități de acest fel în zona localităților Deta și Făget.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*