Politic

Alina Brie: ALDE va susține toate investițiile în sănătate pentru a ajunge la nivelul standardelor europene

Alina Brie: ALDE va susține toate investițiile în sănătate pentru a ajunge la nivelul standardelor europene

România sănătoasă se poate face printr-o abordare în două etape: prin creșterea salariului personalului medical și printr-un proces amplu de modernizare și dotare cu echipamente medicale.

De  la 1 martie 2018, medicii, asistenții, șoferii de autosanitară și ambulanțierii beneficiază de salarii mărite, ajungând, mult mai devreme, la nivelul salarial din 2022.

Efectul este unul vizibil, în sensul că medicii nu mai părăsesc România, iar unii au început să se întoarcă. Acest proces trebuie susținut, sprijinit și încurajat.

Pentru a face România sănătoasă, avem nevoie ca medicii să se întoarcă în țară.

În același timp, suntem conștienți de faptul că, pe lângă salarii mărite, cadrele medicale au nevoie și de o infrastructură adecvată pentru a putea oferi pacienţilor un act medical de calitate. De aceea, guvernul PSD-ALDE a venit cu un buget considerabil mărit pentru investiții. De la 170 de milioane de lei în 2017, l-am crescut în 2018 la 193 de milioane de lei, iar în 2019 avem 1,1 miliarde lei.

Acest lucru înseamnă investiții masive în unităţile sanitare, cum ar fi lucrări de construcţie, extindere şi reamenajare, necesare în unele spitale, precum şi în echipamente şi aparatură de înaltă performanţă în spitalele din ţară – atât în cele din subordinea MS, cât şi în cele din subordinea autorităţilor locale.

Anul acesta vor fi finanţate proiecte tehnice, lucrări de construcţii pentru dezvoltarea în continuare a reţelei de radioterapie în Timişoara și mai multe orașe din țară. Mai mult, Guvernul PSD-ALDE a alocat 26,8 milioane de lei pentru modernizarea singurului sanatoriu de recuperare a copiilor din România de la Techirghiol. O altă realizare o reprezintă diminuarea cu minimum 35% a prețului medicamentelor inovative care și-au pierdut patentul și au fost înregistrate ca medicamente generice. Sunt măsuri necesare pentru a avea o Românie sănătoasă și de aceea avem nevoie de continuitate și de sprijin la nivel european pentru că majoritatea proiectelor au fost implementate cu fonduri europene”, susține medicul Alina Brie, președinte organizația de femei ALDE Timiș

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*